// Nested menu items mobil //online booking script

Hvad er en

doula?

En doula er en kvinde som er støtter dig som gravid og din partner.                          Doula er også kendt som fødselshjælper – birthworker.  En doula bruger sin beroligende tilstedeværelse og viden om fødsel til at skabe en atmosfære, som du kan føle dig tryg i. En doula arbejder både mentalt og følelsesmæssigt, såvel som fysisk og praktisk, mens du kun fokuserer på dig og dine behov.

 

Hvad er en doula?

“Doula, er en professionel ikke-medicinsk fødselshjælper, som selv har født og er uddannet til at hjælpe og støtte de kommende familier før, under og efter fødslen. Ordets oprindelse: fra græsk og betyder ‘tjenerinde’.” Wikipedia

 

Doula effekten

Hvad er en doula? Doula i København Fødsel i Balance

Kilde: Klaus Marshall: Mothering the Mother, & Hodnett ED, Gates S, Hofmeyr GJ,Sakala C for NCBI

Ja tak!

  • Reducerer frekvensen af kejsersnit med 50%

Ja tak!

  • Mindsker forbruget af smertelindring med 30%

Ja tak!

  • 34% lavere sandsynlighed for at kvinden får en negativ fødselsoplevelse

Ja tak!

  • Reducerer forbruget af ve-fremkaldende medicin med 40%
Hvad er en Doula Linnea Fødsel i Balance

Doula Linnea

Hvorfor vælge en doula.

I en tid hvor fødselsforberedelsen mange steder består af bare få timers auditorieundervisning med mange andre par, og hvor man som nybagte forældre sendes hjem fra hospitalet tidligere end nogensinde før, kan kommende og nye forældre opleve usikkerhed i når de står i den nye oplevelse i at skulle blive forældre.

Når du vælger at have en doula med dig, får du kontinuerlig nærvær og støtte, til lige præcis det som du har brug for.

Tryg relation

Der vil opstå en tryg relation mellem doula og den kommende familie. Der er skabt tillid og der er lavet en tydelig plan for hvilke forventninger i har til Jeres doula.

Hjemmefødsel

Det kan være, at du har besluttet dig for en hjemmefødsel og ønsker at du og din partner har fuld fokus på hinanden, og derfor uddelegere de lavpraktiske opgaver. Her kan i aftale med jeres doula, at hun f.eks. skal være værtinde og sørger for at der er styr på de praktiske ting. Det kan f.eks. være: kaffe på kanden til jordemoder, fylde vand i fødekarret, snacks til mama, sørge for den stemning i ønsker, sørge for at jordemoder får og forstår jeres fødeplan, oprydning efter fødslen og sørge for at hjemmet er som i ønsker når tiden er inde til at i skal nyde jeres nye familie.

Nervøs for at være alene i fødslen

Det kan være, at du og/eller din partner er nervøse for at være alene i fødslen faser og har brug for trygheden i at jeres kendte doula er til stede, til at guide jer gennem ve-arbejdet, til at yde naturlig smertelindring, til støtte op om dig og din indre styrke, støtte din partner i at være tryg i fødslen af jeres barn.

Hospitalsfødsel

Det kan være, at i ønsker en hospitalsfødsel og vil være sikre på, at i under hele fødslen har kendt person med, som kender jer og jeres ønsker rigtig godt, og som har mulighed for at være bindeleddet mellem jordemoder og jer. Det kan f.eks. være til at forklare fødeplanen, til at hjælpe jer med at forstå hvilke tilbud og anbefalinger i får fra jordemoder, og hvad der end skal til for at i er trygge.

En doula er diskret men nærværende

En doulas opgave kan også være, at være nærværende, at være i rummet med sin diskrete tilstedeværelse og skabe ro og tryghed, med anerkendende blikke og få motiverende ord.

 

Det er din fødsel, det er jeres fantastiske øjeblik – det er Jer der bestemmer.

FÅ EN GRATIS AFKLARENDE SAMTALE

3 + 15 =